Google Contacts wordt maar in één richting gesynchroniseerd, namelijk van Teamleader naar Google Contacts. Er wordt een nieuwe groep 'Teamleader' aangemaakt, waarin al je Teamleader-contacten (geen bedrijven) worden geëxporteerd. Ook extra informatie wordt mee geëxporteerd (zoals een gerelateerd bedrijf). Wanneer je deze contacten wijzigt in Google, worden ze niet gesynchroniseerd met Teamleader. Je bewerkt je contacten dus beter altijd in Teamleader. De synchronisatie wordt eenmaal per uur uitgevoerd en kan niet manueel worden gestart.

Om de synchronisatie te kunnen gebruiken, moeten je exportrechten geactiveerd zijn in de instellingen van je Teamleader-account. Ga als volgt te werk om de integratie met Google Contacts te installeren:

1. Ga naar je profielfoto in de rechter bovenhoek en klik op 'Integraties'.
  2. Klik op 'Ontdek' bovenaan het scherm.
  3. Zoek 'Google Contacts' via het zoekveld.
  4. Kies 'Google Contacts' en klik op 'Toevoegen'.
  5. Log in met je Google-account en verstrek toegang tot de gewenste diensten.
  6. Klik nu op de slider naast 'Google Contacts':

Je kunt hier ook 'Google Agenda' en 'Google Drive' synchroniseren.

7. Klik op 'Opslaan'.