In dit artikel lees je:

• Hoe je de ticketingmodule configureert
  • Hoe je werkt met tickets: ontvangen en antwoorden
  • Wat de extra mogelijkheden zijn

De set-up

1. Maak een apart emailadres aan voor al je supportvragen. Je IT verantwoordelijke kan hier eventueel helpen om de juiste domeinnaam in te stellen. Bijvoorbeeld: support@mijnbedrijf.com
  2. Stel een forward in naar je uniek Teamleader adres. Ga hievoor in Teamleader naar Instellingen > Tickets > Setup starten.
  3. In de pop-up vind je je unieke Teamleader adres in het volgende formaat: ###@teamleaderticketing.eu. Gebruik dit adres om je support mails naar te forwarden. In je webmanagement tool heb je gewoonlijk opties om verschillende soorten e-mailadressen te creëren zoals een IMAP-adres of een forwardingadres. De laatste past het best bij Teamleader.
  4. Alle mails die nu naar support@mijnbedrijf.com worden gestuurd, krijg je te zien in je Teamleader ticketing.

Tickets ontvangen en beantwoorden

Je ticketingmodule is nu geconfigureerd. Dankzij de CRM zie je ook meteen welke klant de ticket heeft aangemaakt. Tenminste als het emailadres van de afzender bekend is. Is dit niet het geval, dan wordt een nieuw contact automatisch aangemaakt.

Voor het beantwoorden heb je verschillende opties:

• Je weet het antwoord: Verzend deze meteen via de 'Verzenden' knop.
  • Je moet het antwoord intern nagaan: klik op 'Interne notitie' en/of geef het ticket door aan een collega. Het contact ziet deze communicatie niet.

Taak aanmaken

Een ander handig hulpmiddel bij het ticketingsysteem is het aanmaken van taken (via het plusteken naast 'Taken' onderaan het ticket):

• Stel dat je niet onmiddellijk een antwoord kan formuleren, of dat het antwoord een aanpassing vergt die niet meteen kan worden uitgevoerd, dan kan je vanuit het ticket een taak gaan aanmaken voor jezelf of een medewerker.
  • De taak bevat dan ook onmiddellijk een link naar het desbetreffende ticket, zodat jij of je collega altijd de oorspronkelijke vraag kan raadplegen.

Forward naar derde partij

Indien de vraag van een klant buiten de kennis van jou of je collega's om is, kun je er nog steeds voor kiezen om de vraag naar een derde partij door te sturen.

Net als bij interne antwoorden zal de klant niets van de communicatie tussen jou en een derde partij zien. Je activeert deze optie via Instellingen > Tickets > Voorkeuren. Je zal  nu de volgende optie zien verschijnen:

Extra instellingen

Er zijn in Teamleader nog enkele aparte instellingen die je kunt gebruiken om je support verder te optimaliseren:

Autoreplies instellen voor de Ticketingmodule

Templates toevoegen aan je Ticketingmodule

Extra statussen toevoegen aan je Ticketingmodule