Wanneer je Teamleader al een tijd intensief hebt gebruikt, zit je account boordevol belangrijke informatie en statistieken. Al die data schreeuwen om verdere analyse, diepere inzichten of gewoon een algemeen overzicht. Gelukkig kun je nog terugvallen op die waanzinnige Excel-kennis uit het pre-Teamleader-tijdperk. Ah, die goede oude tijd! Maar hoe kun je nu al die informatie exporteren naar een Excel-bestand?

De exportrechten voor Excel activeren

Controleer eerst en vooral of de schuifknop 'Excel export' geactiveerd is voor de gebruikersaccount waarmee je wilt exporteren:

1. Klik op Instellingen > Medewerkers
  2. Ga naar het overzicht van medewerkers.
  3. Klik op het potlood naast jouw gebruikersnaam in de kolom 'Acties'.
  4. Activeer de schuifknop 'Excel export'.

De gewenste Excel-export aanmaken

Wanneer de exportrechten voor Excel geactiveerd zijn, kun je op verschillende niveaus exporteren binnen Teamleader. Je zult zien dat in de overzichten met Contacten, Bedrijven, Deals, Facturen, Projecten en Tickets de exportoptie 'Exporteren naar Excel' nu beschikbaar is.

Doe het volgende om een export aan te maken:

1. Ga naar het overzicht van een van de Teamleader-modules.
  2. Klik op 'Export' in de rechter bovenhoek (zie schermafdruk hierboven).
  3. Kies een segment en selecteer de kolommen of data die je wilt exporteren.
  4. Klik op 'Start export'.
  5. Selecteer 'Download' wanneer het Excel-bestand is aangemaakt.

Het bestand wordt gedownload op je pc. Nu kun je aan de slag met het bestand - laat maar eens zien wat je zoal nog weet over Excel! De export- en importfuncties van Excel kun je ook gebruiken om meerdere contacten en bedrijven tegelijk bij te werken. Meer daarover in dit artikel.