Is je bedrijf op bepaalde dagen gesloten, of op collectief verlof? Zou je deze dagen graag aanduiden in de Teamleader-agenda van je collega's? Volg dan de stappen in dit artikel.

Een sluitingsdag instellen

1. Ga naar "Instellingen" > "Medewerkers" > Scroll naar beneden tot "Sluitingsdagen".

Standaard worden alle weekends en officiële feestdagen van je land toegevoegd als sluitingsdagen. Deze worden in het grijs weergegeven.

2. Om een dag als sluitingsdag aan te duiden, klik je gewoon op die dag.

3. De dag wordt grijs gemarkeerd onder "Instellingen > "HR" en in de agenda van je collega's.

4. Als je taken of meetings met collega's probeert in te plannen in die periode, krijg je een melding dat het hele bedrijf die dag vrij heeft.

Een sluitingsdag verwijderen

1. Ga naar "Instellingen" > "Medewerkers" > Scroll naar beneden tot "Sluitingsdagen".
  2. Als je bij een sluitingsdag wil aangeven dat die voor jouw onderneming niet geldt, klik je gewoon op die dag.
  3. De dag is niet meer grijs gemarkeerd onder "Instellingen" > "Medewerkers", noch in de agenda van alle collega's.
  4. Afspraken en taken kunnen opnieuw worden aangemaakt zonder een foutmelding.

Een rapport van de sluitingsdagen verkrijgen

1. Ga naar "Instellingen" > "Medewerkers" > Scroll naar beneden tot "Sluitingsdagen".
  2. Klik op het pijltje naast "Sluitingsdagen".
  3. Download de Excel export.
  4. Hiermee krijg je een overzicht van de verlofdagen van alle Teamleader-gebruikers binnen je onderneming.