Om je Google Agenda te integreren met Teamleader, kan je deze stappen volgen:

1. Ga naar je profielfoto in de rechterbovenhoek > klik op Integraties, zo kom je op de Marketplace terecht. Zoek daar naar 'Google Calendar'.

2. Nadat je deze integratie geselecteerd hebt, klik je op toevoegen en geef toegang.

3. Je zal onmiddellijk gevraagd worden om je in te loggen met je Google account. Verleen daarna toegang aan de diensten die nodig zijn, zoals je agenda, e-mailadres en contacten. Meer hoef je niet te doen om de link met Google te leggen.

4. We sturen je vervolgens direct terug naar de Marketplace waar je de instellingen kan aanpassen. Je hebt de mogelijkheid om de synchronisatie te activeren met je Google Agenda, Drive of Contacten.

Opmerking: Als je in plaats van naar de Marketplace meteen terug naar Google login-portaal wordt gestuurd, dan betekent dit dat de desbetreffende Google account reeds gesynchroniseerd is naar de account van een Teamleader gebruiker. Je kan elke agenda slechts aan één user linken.

Als je agendasynchronisatie activeert, kun je de volgende zaken selecteren:

• één agenda waarnaar je de Teamleader-afspraken wil synchroniseren
  • meerdere agenda's waaruit je de items wilt binnenhalen in Teamleader
  • geplande taken en/of calls exporteren
  • agendabronnen exporteren om je vergaderruimtes te beheren

Opmerkingen

• De items die binnengehaald worden uit je Google Agenda verschijnen als grijze blokken in je agenda zodat medewerkers je persoonlijke afspraken niet kunnen zien. Je kunt deze omzetten naar zichtbare afspraken binnen Teamleader door erop te klikken met je rechtermuisknop.
  • Omdat de koppeling in twee richtingen werkt, zullen aanpassingen in Teamleader of Google Agenda steeds gesynchroniseerd worden. Deze synchronisatie loopt elk half uur in de achtergrond. Als het de eerste keer is dat je de koppeling legt, raden we aan om de synchronisatie manueel te starten. Je kan dit doen door naar Agenda te gaan en op het synchronisatiesymbool rechts te klikken. Je zal meteen het resultaat zien.