Websiteformulieren zijn handig om klantgegevens in te zamelen. Gebruik Web2Lead om automatisch alle informatie die leads invullen, toe te voegen aan je Teamleader-account. Op die manier kun je aangepaste vragen gebruiken in je websiteformulieren en ervoor zorgen dat alle gegevens correct geregistreerd worden.

Meer nog: voor elk ingevuld formulier wordt een nieuwe deal toegevoegd aan je CRM. Zo kun je leads sneller opvolgen. Je hoeft alleen een contactformulier van Unbounce toe te voegen aan je website.

Hoe kun je Teamleader integreren met Unbounce?

Ga naar Teamleader Marketplace of klik op je profielfoto in de rechter bovenhoek > Integraties. Klik op 'Ontdek' en gebruik vervolgens de zoekbalk om de Unbounce-integratie te zoeken. Wil je meer te weten komen over andere Web2Led-integraties? Klik dan op de categorie 'Web2Lead' in de zijbalk. Om Unbounce te integreren met je Teamleader-account, kies je Toevoegen. Wanneer de koppeling gemaakt is, kies je de provider waarmee je het formulier wilt aanmaken.

Een formulier aanmaken met Unbounce

Wanneer je een nieuw formulier aanmaakt, kun je kiezen uit een aantal kant-en-klare templates of je eigen design gebruiken. Geef je template een naam en je kunt aan de slag.

Meestal bevatten templates al minstens één veld. Wil je nu meerdere velden toevoegen, dan kun je hierop dubbelklikken. Er verschijnt een pop-up met alle mogelijke invulvelden die je kunt toevoegen aan het formulier. Gebruik bij voorkeur velden van het type '1 lijn tekst', bv. om Voor- en Familienaam te splitsen. Zo komt er geen rommel in je gegevens terecht.

Toegelaten velden

Hier vind je een lijst van alle velden die Teamleader kan importeren uit je formulier. Alleen deze velden kunnen je gegevens correct met Teamleader integreren. Houd daar rekening meer wanneer je de velden een naam geeft.

Nieuwe formulieren aan Teamleader koppelen

Wanneer je een formulier hebt aangemaakt, moet je het nog koppelen aan je Teamleader-account. Ga naar Integraties > Toevoegen > Instellingen > Nieuw formulier aansluiten, en vul de naam van het formulier in. Onderaan kun je een medewerker aanstellen die een melding ontvangt telkens als het formulier wordt ingevuld. Je kunt ook een tag toevoegen aan nieuwe leads om ze gemakkelijk te kunnen segmenteren. Kies ten slotte of je een nieuwe deal wilt aanmaken voor elk ingediend formulier.

Sla je formulier op om de Webhook-URL te zien die Teamleader aan je Unbounce-account koppelt. Kopieer de link en ga terug naar je Unbounce-account voor een overzicht van al je formulieren. Klik op het formulier dat je aan Teamleader wilt koppelen en selecteer 'Basic Form Integrations' > 'Configure WebHook'. Plak de link die je had gekopieerd in Teamleader in het voorziene veld.

'Field mapping' gebruiken om je WebHook te bewerken

Als je de WebHook wilt bewerken of als je een foutmelding krijgt wanneer je de WebHook-link invoert, klik je op 'Field Mapping'.

Controleer of alle velden aan de juiste naam gekoppeld zijn. Zijn er velden in het formulier die je niet gebruikt? Tag ze dan als 'Not mapped'.