In een wereld vol mailboxen en spam wil je de belangrijkste communicatie met je klanten en contacten zo duidelijk mogelijk in kaart kunnen brengen. Daarom heeft Teamleader 5 manieren ontwikkeld om je mails makkelijk te koppelen aan je CRM, deals of projecten.

De vijf manieren zijn:

• Gmail plug-in
  • Outlook add-in (Office 365 Outlook)
  • Outlook plug-in (Outlook 2013)
  • IMAP/Teamleader inbox
  • Mails verzenden in bcc

Gmail plug-in

Om de Gmail plug-in te installeren, verwijzen we je graag door naar dit artikel. Hier vind je alles terug om de plug-in op de juiste manier te gebruiken.

Outlook add-in en Outlook plug-in

Je kan ofwel de Outlook plug-in op je computer (Windows) downloaden of je kan de Outlook add-in installeren.

• De Office 365 add-in: Neem even dit artikel door. Hier zal je alle nodige informatie vinden om de add-in succesvol te kunnen gebruiken. Je kan deze integratie enkel en alleen gebruiken wanneer je ook een Office 365 account hebt.

Je hebt geen Office 365 account maar je gebruikt Outlook? Dan kan je deze integratie gebruiken:

• De Outlook 2013 plug-in (enkel op de Outlook desktopversie): In dit artikel zal je alle nodige informatie vinden om de plug-in succesvol te kunnen gebruiken. Deze plug-in is niet compatibel met Mac.

In het geval dat je geen Outlook, Office 365 of Gmail account hebt, kan je IMAP gebruiken:

IMAP/Teamleader inbox

Wie niet werkt met Gmail of Outlook, maar toch graag e-mails wilt opslaan binnen Teamleader, kan aan de slag met onze IMAP-koppeling. Deze koppeling doet eigenlijk zo veel als je inbox 'kopiëren' naar een Teamleader inbox.

Door de koppeling te leggen, zal je in Teamleader de mails van de afgelopen twee weken uit je mailbox te zien krijgen. Je kan er dan voor kiezen om deze op te slaan bij het gerelateerde contactpersoon of bedrijf. Deze link koppelt dus niet automatisch mails aan het juiste contact of bedrijf.

Zo leg je de koppeling:

1. Je vindt de instellingen voor deze koppeling ook onder 'Integraties/Marketplace' - 'Ontdek' - 'E-mailtracking'.

2. Je dient enkele gegevens in te vullen, zoals je IMAP-server en -username en het beveiligingsprotocol. Weet je dit niet, dan vraag je dit best even na aan je IT-verantwoordelijke, maar de meeste e-mailproviders gebruiken standaard SSL encryptie.

3. Geef je wachtwoord in en je kan de connectie testen. Als alles geslaagd is, kan je op 'Opslaan' klikken en is de koppeling gemaakt.

4. Als je onderaan de pagina van een contactpersoon of bedrijf kijkt, vind je de tracking terug. Naast het woord 'tracking' zie je ook het symboolstaan. Als je hier op klikt, kom je terecht in je Teamleader inbox. Die ziet er zo uit:

Hiermee kan je e-mails ook rechtstreeks doorsturen naar Teamleader via je persoonlijke tracking-e-mailadres in bcc. Hieronder meer daarover.

5. Klik op de knop 'IMAP' in de rechterbovenhoek. Als alles goed gaat, zal Teamleader beginnen met e-mails ophalen vanuit je persoonlijke mailbox.

6. Selecteer de juiste mail en klik op 'Opslaan'. Nu zal je deze mail terugvinden in de tracking van het contact of bedrijf waarop je je bevond. Belangrijk is dus dat je start vanop de pagina waar je de e-mail wilt bewaren.

E-mail doorsturen in bcc

Zoals je hierboven zag, is er nog een extra manier om e-mail in Teamleader te krijgen.

Iedere Teamleader user heeft een uniek doorstuuradres dat gevormd wordt als tracking-####-####@teamleadertracking.be. Als je dit e-mailadres gebruikt als blind carbon copy (bcc) bij het versturen van e-mails, dan wordt er een kopie rechtstreeks naar deze Teamleader inbox gestuurd. Je zal zien dat er een cijfertje naast de enveloppe komt te staan, zoiets dus:

Als je hier dan op klikt, zal je zien dat de e-mail die je hebt verzonden ook beschikbaar is in je Teamleader inbox. Je kan er nog voor kiezen om deze te linken bij de juiste persoon of hem te verwijderen uit je Teamleader inbox. Dit zal geen invloed hebben op je persoonlijke inbox.

Een tip: de meeste e-mailprogramma's kunnen een standaard bcc-adres instellen. Als je hier dan je Teamleader tracking-e-mailadres ingeeft, zullen automatisch al je verzonden e-mails terechtkomen in je Teamleader inbox. Je hebt achteraf nog steeds de keuze welke e-mails je wenst op te slaan en welke je weer verwijdert. E-mails in je Teamleader inbox blijven steeds gedurende twee weken beschikbaar.