Om mails die je verzendt vanuit Teamleader een extra touch te geven, kan je een handtekening instellen.

Let op: dit is een algemene handtekening voor het hele bedrijf. Plaats hier dus geen persoonlijke informatie zoals je naam en eigen telefoonnummer, want alle mails zullen deze handtekening bevatten, ook die van je medewerkers. Hou het basic: gebruik bijvoorbeeld het bedrijfslogo en je algemene nummer.

Je gaat als volgt te werk:

1. Navigeer naar Instellingen > E-mail lay-out.
  2. Klik op het potloodje naast de departement onder 'Layout voor uitgaande e-mail'.
  3. Selecteer 'HTML e-mail' in het keuzemenu.
  4. Maak je handtekening zoals hieronder bijvoorbeeld:
  5. Typ '#TEAMLEADER_CONTENT' op de plaats waar de eigenlijke inhoud van je mail terecht moet komen, zoals je hierboven kan zien. Vergeet dit niet, want zonder deze vlag zullen je e-mails geen handtekening bevatten.
  6. Klik op opslaan en al je uitgaande mails zullen vanaf nu deze handtekening bevatten. Je kan dit eenvoudig testen door jezelf eens een e-mail te sturen vanuit Teamleader.

Tip: je kan de handtekening volledig in HTML opstellen. Zo kan je uitgebreidere lay-outopties gebruiken voor je handtekening.

Als je een foto van een handtekening wil toevoegen (in plaats van tekst) of een logo, kan je deze stappen volgen:

1. Klik op het afbeeldingsicoon in de bewerkingsbalk.
  2. Selecteer de tab Upload.
  3. Klik op Bestand kiezen. Let op: enkel afbeeldingen in jpg-formaat worden ondersteund.
  4. Eens het bestand geselecteerd is, klik je op naar server verzenden.
  5. Als alles gelukt is, krijg je deze melding te zien:
  6. Pas de grootte van je afbeelding aan en klik op OK wanneer je klaar bent.