Wanneer je in Teamleader een factuur of creditnota wilt verwijderen die al werd gesynchroniseerd met Exact Online of een ander boekhoudprogramma, krijg je een foutmelding. Zodra een factuur of creditnota wordt gesynchroniseerd, krijgt deze namelijk een boekstuknummer in Teamleader. En een factuur of creditnota met boekstuknummer kan niet worden verwijderd zonder het boekstuknummer te ontkoppelen.

Opmerkingen:

Een factuur verwijderen kan juridische gevolgen hebben. Je kunt de factuur beter crediteren met een creditnota.

In sommige gevallen, bv. wanneer je in je software aan het testen bent, kan het echter gebeuren dat je per ongeluk een factuur boekt.

In Teamleader kun je alleen de laatste factuur verwijderen. Als de testfactuur niet meer de laatste is, kun je het bedrag het best op nul zetten.

Wees voorzichtig en laat dit artikel lezen door je boekhouder als je niet erg vertrouwd bent met je boekhoudprogramma.

Als het wel de laatste factuur is, of het om een reeks facturen gaat, doe je het volgende:

1. Zorg ervoor dat je adminrechten hebt in je Teamleader-account.

2. Ga naar Exact Online en verwijder daar de factuur die je per ongeluk hebt aangemaakt.

3. In Teamleader, klik op je profielfoto rechtsboven en vervolgens op 'Integraties'. Je komt op de Marketplace terecht.

4. Kies voor het tweede tab 'Beheer' en klik op 'Instellingen' naast je gekoppeld boekhoudprogramma. Ga naar 'wijzig administratie' en noteer de begindatum van deze integratie (je hebt die straks nodig).

5. Klik rechts onderaan op 'Deactiveer' en vul een ontkoppelingsdatum in, maar ontkoppel de contacten en bedrijven NIET!
    De ontkoppelingsdatum is de datum van de (eerste factuur) of creditnota die moet worden verwijderd. Het boekstuknummer van de facturen en creditnota's met deze of een latere datum zullen worden ontkoppeld.

6. Ga naar 'Facturen' en verwijder de ongewenste facturen en creditnota's. Omdat je altijd alleen de laatste factuur kunt verwijderen, moet je met het hoogste nummer beginnen.

7. Klik opnieuw op je profielfoto rechtsboven, vervolgens op Integraties om op de Marketplace terecht te komen.

8. Via de tweede tab Beheer, ga je weer naar de instellingen voor je boekhoudprogramma. Selecteer het juiste departement en klik op Connecteer.

9. Vul een begindatum in (die je daarnet hebt genoteerd in stap 4). De begindatum moet de datum zijn van de factuur die het eerst werd gesynchroniseerd met je boekhoudprogramma. Als de begindatum op een latere datum wordt ingesteld, wordt de betaalstatus van eerdere facturen niet opgehaald uit Exact Online.
    Importeer in deze stap GEEN bedrijven/contacten, want anders maak je dubbels aan in Teamleader.

10. Ga naar 'Facturen' in Teamleader en klik op de dubbele pijltjes rechtsbovenaan om de synchronisatie te activeren.