Wanneer je in Teamleader een factuur of creditnota wilt verwijderen die al werd gesynchroniseerd met Exact Online, krijg je een foutmelding. Zodra een factuur of creditnota wordt gesynchroniseerd met Exact Online, krijgt deze namelijk een boekstuknummer in Teamleader. En een factuur of creditnota met boekstuknummer kan niet worden verwijderd zonder het boekstuknummer te ontkoppelen.

Opmerkingen:

Een factuur verwijderen kan juridische gevolgen hebben. Je kunt de factuur beter crediteren met een creditnota.

In sommige gevallen, bv. wanneer je Teamleader of Exact Online aan het testen bent, kan het echter gebeuren dat je per ongeluk een factuur boekt.

In Teamleader kun je alleen de laatste factuur verwijderen. Als de testfactuur niet meer de laatste is, kun je het bedrag het best op nul zetten.

Wees voorzichtig en laat dit artikel lezen door je boekhouder als je niet erg vertrouwd bent met Exact Online.

Als het wel de laatste factuur is, of het om een reeks facturen gaat, doe je het volgende:

1. Zorg ervoor dat je beheerdersrechten hebt in je Teamleader-account.

2. Ga naar Exact Online en verwijder daar de factuur die je per ongeluk hebt aangemaakt.

3. Ga terug naar Teamleader, ga naar je naam rechts bovenaan en klik op 'Integraties'.

4. Klik op 'de instellingen voor 'Exact Online'. Ga naar 'wijzig administratie en noteer de begindatum van deze integratie (je hebt die straks nodig).

5. Klik rechts onderaan op 'Deactiveer' en vul een ontkoppelingsdatum in, maar ontkoppel de contacten en bedrijven NIET!
    De ontkoppelingsdatum is de datum van de eerste factuur of creditnota die moet worden verwijderd. Het boekstuknummer van de facturen en creditnota's met deze of een latere datum zullen worden ontkoppeld.

6. Ga naar 'Facturen' en verwijder de ongewenste facturen en creditnota's. Omdat je altijd alleen de laatste factuur kunt verwijderen, moet je met het hoogste nummer beginnen.

7. Ga naar je naam/foto rechts bovenaan en klik op 'Integraties'.

8. Klik op 'de instellingen voor 'Exact Online', selecteer het juiste departement en klik op 'Connecteer Exact Onine'.

9. Vul een begindatum in. Gebruik de datum die je daarnet hebt genoteerd in stap 4. De begindatum moet de datum zijn van de factuur die het eerst werd gesynchroniseerd met Exact Online. Als de begindatum op een latere datum wordt ingesteld, wordt de betaalstatus van eerdere facturen niet opgehaald uit Exact Online.
    Importeer in deze stap GEEN bedrijven, want anders maak je dubbels aan in Teamleader.

10. Ga naar 'Facturen' en klik op de synchronisatieknop (twee pijlen) in de balk bovenaan.