Websiteformulieren zijn handig om klantgegevens in te zamelen. Gebruik Web2Lead om automatisch alle informatie die leads invullen, toe te voegen aan je Teamleader-account. Op die manier kun je aangepaste vragen gebruiken in je websiteformulieren en ervoor zorgen dat alle gegevens correct geregistreerd worden.

Meer nog: voor elk ingevuld formulier wordt een nieuwe deal toegevoegd aan je CRM. Zo kun je leads sneller opvolgen. Je hoeft alleen een contactformulier van Jotform toe te voegen aan je website.

Hoe kun je Teamleader integreren met Jotform?

Ga naar Teamleader Marketplace of klik op je profielfoto in de rechter bovenhoek > Integraties. Klik op 'Ontdek' en gebruik vervolgens de zoekbalk om de Jotform-integratie te zoeken. Wil je meer te weten komen over andere Web2Led-integraties? Klik dan op de categorie 'Web2Lead' in de zijbalk. Om Jotform te integreren met je Teamleader-account, kies je Toevoegen. Wanneer je de koppeling hebt gemaakt, moet je een provider kiezen om het formulier aan te maken.

Een formulier aanmaken met Jotform

In de werkbalk links zie je velden die je kunt verslepen en loslaten op de gewenste plaats. Wij raden aan om velden van het type 'Text Box' te gebruiken: Teamleader zal des te vlotter werken. Definieer achteraf je velden, zodat Teamleader ze correct herkent.

Wanneer je alle gewenste velden bij elkaar hebt, moet je de veldtypes definiëren. Dit is belangrijk, anders weet Teamleader niet welke waarde bij welk veld hoort. Klik voor elk veld op het tandwieltje en selecteer Properties > Advanced. Scrol naar beneden naar 'Field details'.

Het veld 'ID' mag je zo laten, maar het veld 'Naam' moet ingevuld zijn volgens de parameters die Teamleader kan herkennen.

Toegelaten velden

Hier vind je een lijst van alle velden die Teamleader kan importeren uit je formulier. Alleen deze velden kunnen je gegevens correct integreren met Teamleader. Houd daar rekening mee wanneer je je velden een naam geeft.

Nieuwe formulieren aan Teamleader koppelen

Wanneer je een formulier hebt aangemaakt, moet je het nog koppelen aan je Teamleader-account. Ga terug naar Teamleader en ga naar Integraties > open de Instellingen van Jotform > Nieuw formulier aansluiten, en vul de naam van het formulier in. Onderaan kun je een medewerker aanstellen die een melding ontvangt telkens als het formulier wordt ingevuld. Je kunt ook een tag toevoegen aan nieuwe leads om ze gemakkelijk te kunnen segmenteren. Kies ten slotte of je een nieuwe deal wilt aanmaken voor elk ingediend formulier.

Sla je formulier op om de WebHook-URL te zien die Teamleader aan je Jotform-account koppelt. Volg de instructies van Jotform voor de setup van een webhook:

https://www.jotform.com/help/245-How-to-Setup-a-Webhook-with-JotForm

Je formulier is nu aangesloten.