Bij Teamleader willen we je het uiterste uit elke deal laten halen. Het is dan ook om die reden dat we je een inzicht bieden in je geheel aan deals via de statistieken. Ga gewoon naar 'Statistieken' in je module-overzicht en kies in de rij die daarboven verschijnt voor 'Deals'.

Hier vind je 11 verschillende types van statistieken die je inzicht helpen bieden in jouw proces van lead tot ondertekende offerte. Die types zijn de volgende:

• Deals
  • Funnel rapport
  • Momentopname fases
  • Tijd tot eerste actie
  • Looptijd fases
  • Looptijd fases eigenaar
  • Locaties
  • Bestaande klanten
  • Redenen voor verlies
  • Concessiekans per gebruiker
  • Rendement herkomst

Belangrijk: binnen elk van deze types is een filter op periode of gebruiker mogelijk. Klik op het trechtersymbooltje in de rechterbovenhoek om aan te geven welke medewerkers je in rekening wil brengen en selecteer de gewenste periode in de linkerbovenhoek.

Deals

Het tabblad 'Deals' toont je het aantal deals dat aangemaakt werd gedurende de geselecteerde periode alsook de deals die geaccepteerd of geweigerd werden.

Funnel rapport

Het funnel rapport toont je hoeveel deals zich in elke fase van de dealflow bevinden, het percentage daarvan dat doorgaat naar de volgende fase en de verschillende fases waarin je een potentiële klant bent kwijtgeraakt.

Dit zal je helpen bepalen in welke fases je het meeste kansen verliest of laat liggen. Hoe je je eigen dealfases instelt, lees je in dit artikel

Momentopname fases

Dit diagram toont je in welke fase je lopende deals zich momenteel bevinden, alsook wat hun waarde is.

Tijd tot eerste actie

Tijd is geld! Je wil geen potentiële klant laten wachten. Deze statistiek geeft je de mogelijkheid om een zicht te behouden op de tijd die jij en je collega's gemiddeld nemen vooraleer je ingaat op een nieuwe deal.

Looptijd fases

Hoeveel dagen blijft elke deal in een specifieke fase? Ontdek hier of je eventuele wijzigingen kan doorvoeren die een overgang naar een volgende fase voor de klant vlotter kunnen doen verlopen.

Looptijd fases eigenaar

Dit is dezelfde statistiek als bovenstaande, maar dan onderverdeeld per gebruiker. Mogelijks heeft het feit dat deals blijven steken in één specifieke fase wel te maken met de prestaties van een individu in plaats van het gehele team.

Locaties

Ontdek waar de meeste van je deals vandaan komen en ga na of er steden zijn waar je uitzonderlijk goed presteert.

Bestaande klanten

Welk aandeel van je deals zijn gekoppeld aan klanten waar je reeds eerder mee werkte?

Redenen voor verlies

Dit diagram toont je de redenen waarom bepaalde deals geweigerd werden. Om deze redenen te beheren, ga je naar Instellingen > Deals > Verliesredenen van deals beheren.

Concessiekans per gebruiker

Deze statistiek biedt je inzicht in de waarschijnlijkheid dat elke gebruiker zijn of haar deal naar de volgende fase zal brengen.

Rendement herkomst

Dit geeft je een overzicht van de herkomst van elke deal. Komen je leads voornamelijk van de website? Of scoor je verbazend goed op evenementen? Ontdek het hier. Om je herkomsten te beheren, ga je naar Instellingen > Deals > Herkomsten van deals beheren.

Ziezo; deze statistieken geven je alle informatie die je nodig hebt om jezelf en je team te helpen met het verbeteren van jullie dealflow en sluiten van deals!