Wanneer je aan de slag gaat met de dealmodule in Teamleader, vertrek je automatisch van een standaard dealstructuur, zoals in de onderstaande afbeelding.Hier leggen we uit hoe je dealfases kunt toevoegen, bewerken, rangschikken of verwijderen.

dealfases

Tips

• De dealfases zijn de stappen die je moet ondernemen om van een prospect een klant te maken. Het is belangrijk dat je intern afspraken maakt rond deze stappen, voordat je dealfases toevoegt, bewerkt of verwijdert. Er kan immers maar één dealstructuur zijn voor je volledige Teamleader-account.
  • Heb je soms drie tot vier afspraken met een klant voordat je kan doorgaan naar de volgende stap in het proces? Dan raden wij aan geen dealfase voor elke afspraak te maken, omdat je anders het overzicht kunt verliezen. Je kunt probleemloos meerdere afspraken aanmaken in dezelfde dealfase. Gebruik de structuur als een manier om in een oogopslag te zien wat er nog moet gebeuren.
  • Niet elke deal moet alle fases doorlopen. Je kunt bepaalde fases overslaan als een deal sneller dan voorzien wordt afgesloten.

Een dealfase toevoegen

1. 'Instellingen' > 'Deals' > 'Dealfases'
  2. Klik op het '+'-teken.
  3. Vul een titel in en kies hoe snel deals in deze fase aandacht nodig hebben. Dit bepaalt de kleur van de deal (die afhankelijk is van de dealactiviteit) en helpt je actieve deals op te volgen. Lees dit artikel voor meer informatie.
  4. Klik op 'Opslaan'.
  5. De dealfase wordt toegevoegd boven (d.w.z. vóór) de fase 'Offerte verzonden'.

Een dealfase bewerken

1. 'Instellingen' > 'Deals' > 'Dealfases'
  2. Klik op het potlood naast de dealfase die je wilt bewerken.
  3. Verander de naam of de maximale termijn voor inactiviteit.
  4. Klik op 'Opslaan'.

Dealfases rangschikken

1. 'Instellingen' > 'Deals' > 'Dealfases'
  2. Klik op de pijlen onder 'Acties' om de volgorde van de fases te wijzigen.

Een dealfase verwijderen

1. 'Instellingen' > 'Deals' > 'Dealfases'
  2. Klik op de vuilnisbak naast de dealfase die je wilt verwijderen.

Opmerking: de fases 'Aanvaard' en 'Geweigerd' betekenen 'Gewonnen' en 'Verloren'. Met andere woorden: je kunt hun namen veranderen, maar ze betekenen steeds hetzelfde. Je kunt deze fases niet verwijderen.