Wil je een creditnota aanmaken in Teamleader? We leggen stap voor stap uit hoe dat moet.

Een creditnota aanmaken

1. Ga naar 'Facturen' en selecteer de factuur waarvoor je een creditnota wilt aanmaken.
  2. Kies 'Creditnota' onderin het vak links bovenaan.
  3. Je ziet nu de verschillende items van de factuur. Maak een creditnota voor de volledige factuur of verwijder items door op de vuilnisbak rechts ervan te klikken, als je slechts een deel van de factuur wilt crediteren.

Creditnota aanmaken

4. Klik op 'Opslaan' om de creditnota toe te voegen aan de factuur.

De creditnota bekijken

Wil je de creditnota bekijken? Ga naar het betreffende bedrijf of contact in je CRM en bekijk het onderdeel 'Facturen/Creditnota's'.

Je kunt de creditnota ook als pdf-bestand bekijken. Open de creditnota en selecteer het pdf-pictogram links bovenaan om het bestand te downloaden. De factuurreferentie wordt ook vermeld op de creditnota.

Creditnota's verzenden naar klanten

Open de creditnota en kies 'Verzending' onderin het vak bovenaan links. Je hebt drie opties om de creditnota te verzenden:

• Via e-mail
  • Via post
  • Manueel

Nog niet 100% vertrouwd met onze tool? Geen probleem, we nodigen je graag uit voor een van onze online trainingen.