• Welke rapportering is er nodig?

Als je aan een project werkt en het tegelijk ook beheert, zijn er verschillende manieren om rapporten te exporteren, die je op hun beurt weer helpen om het project te beheren en steeds het overzicht te bewaren.

Projectrapport:

Je kan een projectrapport in verschillende formaten exporteren (Excel en PDF).

Roadmap:

Binnen het project kan je de roadmap zien per milestone.

Timetrackingoverzicht:

Bij elke milestone zie je het onderdeel "Timetracking". Als je op de knop 'Toon alles' klikt, krijg je een overzicht van alle timetracking voor deze milestone.

Budgetverbruik:

'Verbruikt budget' in een project toont het budget van je klant en hoe veel factureerbare uren er gespendeerd zijn. Het budgetmanagement in projecten is een manier om het vooropgestelde budget bij te houden dat jij en je klant afgesproken hebben. Door materialen toe te wijzen en tijd te schatten op factureerbare taken weet je of je het budget overschrijdt of niet.

Winst:

Elk project geeft de winst weer door de kosten in verhouding tot de omzet van het project te visualiseren. Lees meer over winst op projecten.

Projectoverzicht:

Als je navigeert naar het algemeen overzicht van projecten, kan je de weergavemodus wijzigen door op het tandwieltje in de rechterhoek te klikken. Je kan dan bijvoorbeeld de kolommen 'verbruikt budget, 'resterend budget' en 'verwacht budget' toevoegen, om te zien hoe veel budget er verbruikt is en hoe veel je nog over hebt. De kolom 'Budgetstatus' toont je meteen of je het budget overschreden hebt of niet.

Je kan natuurlijk ook verschillende kolommen toevoegen die voor jou van toepassing zijn.

Wanneer we spreken over steeds up-to-date blijven en alles onder controle houden: de e-mailintegratie van Teamleader biedt de mogelijkheid om e-mails rechtstreeks aan een project te linken, en je hebt ook de optie om je oude projecten te importeren.

Zo, nu weet je alles om met projecten van start te gaan. Klik hier voor een overzicht van alle artikels over hoe je met Teamleader van start gaat.