• Hoe maak je een offerte aan?
  • Uit welke delen moet ze bestaan?
  • Welke lay-out kies je voor je offerte?

Om offertes aan te maken, klik je op de knop 'Offerte opmaken' onder de naam van de deal. Wanneer je een nieuwe offerte aanmaakt, krijg je de optie om producten toe te voegen, subtitels, lange omschrijvingen en kortingen. Het kan handig zijn om enkele producten aan te maken of te importeren, zelfs als je diensten  levert in plaats van producten.

Op die manier hoef je niet steeds de naam en eenheidsprijs toe te voegen. In plaats daarvan kan je zoeken op naam of ID en wordt de rest automatisch ingevuld, aangezien je op voorhand lange omschrijvingen en vertalingen kan toevoegen aan de producten. Dit betekent dat je tijd uitspaart wanneer je je offerte aanmaakt - nog een manier om slimmer te werken.

Maar we zouden Teamleader niet zijn als het daar zou ophouden. Je kan zelfs werken met dealtemplates, offertes versturen in verschillende talen of het totaalbedrag van je offerte berekenen in een andere munteenheid.

Voor de layout van je offerte biedt Teamleader een standaardtemplate aan, die je kan wijzigen en updaten onder Instellingen > Document layout zodat je je eigen huisstijl kan gebruiken. Indien je verschillende soorten offertes nodig hebt, lees je best eerst eens dit artikel. Ook goed om weten is dat je je algemene voorwaarden kan toevoegen aan facturen, maar ook aan offertes.

Klik hier om het laatste deel over deals te lezen: Getting started: Hoe kan je klant een offerte aanvaarden en wat zijn de volgende stappen?